Oekraïense kunstenaars exposeren op Tweede Pinksterdag werk in Villa Ockenburgh

© Villa Ockenburgh
DEN HAAG - Eerst in New York en nu in Den Haag: de tentoonstelling IN UKRAINE is in elkaar gezet door Oekraïense kunstenaars en documentairemakers en op Tweede Pinksterdag te zien in Villa Ockenburgh. Ter gelegenheid van de Dag van het Kasteel is de expositie gratis te bezoeken.
'De bijzondere tentoonstelling is in de foyer te zien', laat de organisatie weten. Het bestaat onder meer uit foto's, video's, boeken en nieuwsknipsels uit Oekraïne, waar de oorlog met Rusland nog altijd woedt. Villa Ockenburgh laat weten dat de tentoonstelling moet staan voor Nederlandse solidariteit met het Oekraïense volk. 'Er kan geld worden gedoneerd aan goede doelen die essentiële steun verlenen en er kunnen berichten en afbeeldingen op een galerij worden geplaatst om steun te betuigen.'
In een andere ruimte is een film over Joodse kindervluchtelingen uit Oostenrijk en Duitsland te zien. Zij werden in 1938 korte tijd in de villa opgevangen. Samen met 'IN UKRAINE' moet het aansluiten bij het thema van de Dag van het Kasteel: 'rampen van alle tijden'.
Eén van de foto's die onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling 'IN UKRAINE'
Eén van de foto's die onderdeel uitmaakt van de tentoonstelling 'IN UKRAINE' © Alexey Yurenev
Bezoekers kunnen op Tweede Pinksterdag de villa, vleugel en buitenplaats op eigen houtje of met een rondleiding bezichtigen, laat Villa Ockenburgh weten. Daarnaast kan je onder het genot van een hapje en een drankje genieten van 'muziek uit vroegere tijden' met muziekoptredens van onder meer de bluesband BlueSpirit.
Op maandag 6 juni kan je Villa Ockenburgh, mét de tentoonstelling, gratis bezoeken tussen 11:00 uur en 16:30 uur.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!