Anouk alleen voor 'pleurisveel geld' terug naar The Voice

Anouk tijdens de finale van The Voice in 2020
Anouk tijdens de finale van The Voice in 2020 © ANP
DEN HAAG - Anouk sluit een terugkeer naar The Voice of Holland niet helemaal uit. Maar wel 'alleen als er pleurisveel geld wordt geboden'. Dit zegt de zangeres in het televisieprogramma Boerderij van Dorst. Na het bekend worden van het grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van het programma zei Anouk nog te stoppen met de 'corrupte bende'.
In het televisieprogramma is Anouk samen met Gordon te gast bij Raven van Dorst op haar boerderij. In het programma blikt de zangeres terug op haar loopbaan en vertelt ze ook over haar ervaringen met The Voice, schrijft Omroep West. 'Geld is de enige reden dat ik erin ben gestapt. Ik kan me niet voorstellen dat mensen dat voor hun lol doen', zegt ze.
Op de vraag van Gordon of ze ooit nog terug zou keren in het programma als ze wordt gevraagd, zegt ze: 'Alleen als er pleurisveel geld wordt geboden. Zou jij dat doen dan? Beetje op rode knoppen drukken als je er niet voor wordt betaald?'

'Alleen met Ali was het leuk'

Ironisch genoeg is Ali B. de reden dat Anouk door is gegaan bij het RTL 4-programma. 'Ik vond het eigenlijk helemaal niet zo leuk om te doen. Alleen met Ali was het leuk. Hij was de enige met wie ik lol had tijdens de opnames van het programma.'
Tegen de rapper zijn meerdere aangiftes gedaan, waaronder voor verkrachting. Anouk vertelt Ali sindsdien nog een keer gesproken te hebben. 'Anderhalf uur voor het persbericht naar buiten zou gaan dat we zouden stoppen als programma kreeg ik het nieuws te horen. Maar de programmaleiding wilde niet zeggen om wie het ging. Toen ben ik zelf gaan bellen en was ik er snel uit. Ali was er toen heel laconiek onder, maakte er wat grapjes over. Daarna heb ik hem niet meer gesproken. Ik wil er niets meer mee te maken hebben.'

Twee teamleden slachtoffer

Anouk was jarenlang een van de coaches bij het programma. De Haagse zegt het heel erg te vinden dat zij niets wist van de verhalen rond Ali B., bandleider Jeroen Rietbergen en een van de regisseurs. Na de uitzending van BOOS van Tim Hofman waarin de misdragingen naar buiten kwamen heeft de Haagse zangeres zelf onderzoek laten doen naar de beschuldigingen. Zo kwam Anouk erachter dat twee van haar teamleden in het verleden slachtoffer zijn geweest.

Bruiloft

Zaterdag 11 juni geeft Anouk een concert op het Malieveld. Ze heeft gezegd tijdens dit optreden te gaan trouwen met haar partner Dominique. De gemeente wijst hiervoor de locatie eenmalig aan als trouwlocatie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!