Verzakte zalen Amare worden deze zomer hersteld

Amare
Amare © Den Haag FM
DEN HAAG - De komende maanden wordt er in cultuurpaleis Amare gewerkt om de problemen in twee verzakte zalen te herstellen. Van juni tot en met oktober zijn er werkzaamheden gepland. Voorstellingen kunnen in die periode gewoon doorgaan.
Eind april bleek dat de Concertzaal en Conservatoriumzaal 'enkele milimeters' aan het verzakken zijn. Gevolg daarvan was dat de deuren bijna niet meer konden sluiten.
De twee zalen staan op een eigen fundering om ervoor te zorgen dat als er muziek in de zaal klinkt de rest van het gebouw geen last heeft van de trillingen. De trillingsdempers die tussen de zalen en de fundering zitten waren meer vervormd dan verwacht, schrijft men. Deze dempers worden in juli en augustus door bouwer Cadanz vervangen en versterkt.
De werkzaamheden hebben volgens Amare geen gevolgen voor de veiligheid in het gebouw en ook concerten en voorstellingen kunnen gewoon doorgaan. Al kan het zijn dat, om drukte te vermijden, er wordt gekozen om de aanvangstijden aan te passen wanneer dat nodig is.
Ook is de garderobe tijdelijk verplaatst en men raadt bezoeker aan om, bij bezoek aan een voorstelling, de ingang aan het Spuiplein te kiezen. Tijdens het werk is het vergadercentrum op de eerste etage niet bereikbaar. Eind oktober moeten alle ruimtes weer beschikbaar zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!