'Politie doet onderzoek naar seksuele uitbuiting van twee Oekraïense vrouwen'

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - In onze stad zijn twee Oekraïense vrouwen aangetroffen waarbij sprake is van seksuele uitbuiting. Dat schrijft de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad. De zaak wordt onderzocht door de Haagse politie.
De kwestie komt aan het licht door vragen van de fractie van DENK in de hoofdstad. Die fractie zegt zich zorgen te maken over het gebrek aan toezicht op de opvang van Oekraïense vluchtelingen nadat het Expertisecentrum Seksualiteit, Sekswerk en Mensenhandel (ESSM) meldingen kreeg over misbruik en mensenhandel.
Volgens Halsema is er sprake van een zedenzaak in Amsterdam: een Oekraïense vrouw werd aangerand in een woning. In Den Haag zou er sprake zijn van seksuele uitbuiting van twee vrouwen die in onze stad werden aangetroffen. Zij zaten eerder in een opvanglocatie in Amstelveen. De zaak is in behandeling bij de politie in Den Haag, schrijft de Amsterdamse burgemeester.

'Te wreed voor woorden'

'Wat een absolute horror', schrijft Simon Fritschij (fractievertegenwoordiger ChristenUnie/SGP) in een reactie op Twitter. 'Op de vlucht voor oorlog en geweld word je verkracht en uitgebuit in de Internationale stad van Vrede en Recht. Te wreed voor woorden.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!