Oud-minister Dekker zwaargewond na val van fiets, wandelaarster aangehouden

Sander Dekker
Sander Dekker
DEN HAAG - Voormalig minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een val van zijn racefiets in de duinen van Monster. Dat bevestigt een woordvoerder van de VVD na berichtgeving van De Telegraaf. De politie wil aan mediapartner Omroep West niet bevestigen dat het om Sander Dekker gaat, maar houdt het op een 47-jarige man uit Den Haag. Ook meldt de politie dat een 42-jarige vrouw is aangehouden van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel of eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg.
Eerder meldde de politie nog dat de vrouw was aangehouden op verdenking van 'poging zware mishandeling en poging doodslag'. Die verdenking is later op de dag aangepast. De vrouw wordt nu verdacht van 'het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel danwel eenvoudige mishandeling met zwaar lichamelijk letsel als gevolg'.
Ooggetuigen hebben aan De Telegraaf verklaard dat een wandelaarster de oud-minister, die hard zou hebben gereden, bij de arm heeft gepakt waardoor hij hard ten val kwam op het Schelpenpad. De gewonde Dekker is, nadat een traumahelikopter was ingevlogen, zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, meldt Omroep West. VVD-Kamerleden zeggen dat de 47-jarige Hagenaar onder andere zijn ribben, sleutelbeen en bekken heeft gebroken.
Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt nog onderzocht door de politie.

Oud-wethouder in Den Haag

Sander Dekker was van 2006 tot en met 2012 wethouder in Den Haag. De VVD'er verliet de hofstad om staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap te worden. In 2017 werd Dekker minister voor Rechtsbescherming in het kabinet Rutte III. Sinds januari van dit jaar is Sander Dekker geen minister meer.
Het is niet voor het eerst dat Sander Dekker met zijn racefiets valt. In 2015 brak hij zijn heup in Spanje en in 2013 kwam hij ten val door een overstekende hond.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!