Politie houdt 34-jarige Hagenaar aan die nog een schadevergoeding van bijna 20.000 euro moet voldoen

Foto ter illustratie
Foto ter illustratie © Politie
DEN HAAG - In de afgelopen maanden konden agenten van het EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) 25 verdachten aan kunnen houden die zich hadden onttrokken aan een opgelegde straf. Onder meer een 34-jarige stadsgenoot moest nog een schadevergoedingsmaatregel van bijna 20.000 euro voldoen.
De Hagenaar kon worden aangehouden tijdens een onderzoek bij een mogelijk verblijfadres in zijn woonplaats. Daar kwam hij volgens de politie 'ineens aanlopen' waardoor hij kon worden aangehouden.
Ook een 30-jarige man uit Delft werd aangehouden, die werd aangetroffen op het woonadres van zijn vriendin. De man had nog een gevangenisstraf van 146 dagen openstaan voor opiumwetdelicten.
In maart werd in Voorburg een 52-jarige man opgepakt toen hij een parkeergarage uit kwam rijden. Hij was door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 418 dagen gevangenisstraf wegens kindermisbruik.
Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben daarbij prioriteit.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!