Haagse Invloeden: Statenleden VVD en GroenLinks reageren op stikstofplannen kabinet

Erwin Hoogland (VVD) en Robert Klumpes (GroenLinks)
Erwin Hoogland (VVD) en Robert Klumpes (GroenLinks)
DEN HAAG - Zaterdag zijn Statenleden Erwin Hoogland (VVD) en Robert Klumpes (GroenLinks) te gast in Haagse Invloeden. Zij reageren op de op vrijdag gepresenteerde stikstofplannen van het kabinet.
Na een harde uitspraak van de Raad van State in 2019 op de Nederlandse aanpak met stikstof, presenteerde het kabinet vrijdag een rigoureus pakket aan plannen om de stikstofuitstoot te verlagen met 50% bij 2030. In een aantal gebieden moet de uitstoot binnen acht jaar met 70-95% dalen. Minister Christianne van der Wal denkt dat met deze aanpak de veestapel met 30% zal krimpen.
Wat betekenen deze plannen voor de provincie Zuid-Holland en specifiek voor de boeren? Het kabinet geeft aan dat de plannen richtinggevend zijn, en niet directief opgelegd aan provincies. Hoe ziet de 'hoe' eruit? Heeft de provincie eigenlijk wel echt een keus? Presentator Ruben van Twillert bespreekt het met Statenleden van de provincie Zuid-Holland Erwin Hoogland (VVD) en Robert Klumpes (GroenLinks).
Haagse Invloeden: elke zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur, live vanuit Amare aan het Spuiplein.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!