Rijden onder invloed, (nep)wapens en te hoge huur bij grote handhavingsactie in centrum

Verkeerscontrole
Verkeerscontrole © Valerie Kuypers / Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Bij een integrale handhavingsactie in het centrum stuitte de politie donderdag op wapens, drugs en beschonken bestuurders. De Haagse Pandbrigade ontdekte bij meerdere woningen een te hoge huur. Bij de actie zijn zover bekend drie personen aangehouden.
Op Plein 1813 en het Rabijn Maarssenplein voerde de politie verkeerscontroles uit. Drie keer werd er een wapen aan getroffen en er zijn drie ponypacks (een klein envelopje met drugs) in beslag genomen. In één voertuig vond de politie een verborgen ruimte. Diezelfde auto lag vol met inbrekerswerktuigen en is daarop in beslag genomen.
Een alcoholcontrole werd uitgevoerd op de Gedempte Burgwal. Twee mensen werden aangehouden voor rijden onder invloed en één persoon voor drugs in de auto. Nog eens één iemand had alcohol op de scooter en werd ook daarop aangehouden.
De politie voert een verkeerscontrole uit
De politie voert een verkeerscontrole uit © Valerie Kuypers / Gemeente Den Haag

1650 euro voor 50 m2

De Haagse Pandbrigade is bij 31 woningen naar binnen geweest en ontdekte bij 16 daarvan een buitensporige huurprijs. De hoogste huur was 1650 euro voor 50 m2, dit was een tweekamerwoning. Het huurteam heeft op meerdere adressen aangeboden om op afspraak met huurder het huurbedrag bespreekbaar te maken. Stedin ontdekte 2 keer fraude aan de elektriciteitsmeter.
De HTM voerde een controle uit op een aantal trams in het centrum waarbij 114 reizigers konden geen geldig vervoersbewijs konden tonen. Eén reiziger, een jongen van 15 jaar, is aangehouden voor het hebben van een mogelijk vuurwapen. Bij nader onderzoek door de politie bleek het te gaan om een nepwapen, namelijk een balletjespistool.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!