Iconische speelboot en vuurtoren keren waarschijnlijk terug op Kijkduin

Het voorlopig ontwerp van het plein op Kijkduin met speelboot Atlantis
Het voorlopig ontwerp van het plein op Kijkduin met speelboot Atlantis
DEN HAAG - Zowel de befaamde speelboot als de vuurtoren lijken terug te keren naar Kijkduin. Beide iconen zijn opgenomen in het voorlopige ontwerp van de vernieuwde boulevard dat nu ter inzage is gelegd. De objecten zullen worden geplaatst op de twee pleinen die met elkaar zijn verbonden door de zogenoemde flaneerzone.
De speelboot en vuurtoren moeten dienen als herkenbaar nautisch icoon van Kijkduin. Op het ene plein, het balkon aan zee, wordt de vuurtoren in originele vorm worden teruggeplaatst. Het plein ten zuiden van de boulevard zal gesierd worden door de speelboot.
Wel is duidelijk geworden dat de Atlantis vandaag de dag niet meer voldoet aan de veiligheidsnormen als speelobject. Daarom kan deze niet in de huidige staat worden teruggeplaatst. In plaats daarvan komt er een nieuw speelschip met dezelfde uitstraling. Deze boot wordt tussen de elf en achttien meter lang.

Draaimolen

Ook de bekende draaimolen van Kijkduin lijkt opgenomen te zijn in de tekeningen. Op het plein van de speelboot zal ook een mozaïeken bank worden geplaatst, gemaakt door de bewoners van Kijkduin Bad.
De vuurtoren en draaimolen zijn opgenomen in het voorlopig ontwerp van het vernieuwde Kijkduin
De vuurtoren en draaimolen zijn opgenomen in het voorlopig ontwerp van het vernieuwde Kijkduin
Kijkduin Bad en de bijbehorende boulevard bevinden ondergaan een herinrichting. Daarbij wordt ondermeer gewerkt aan een nieuw winkelcentrum op het Deltaplein, een nieuw Atlantic Hotel en nieuwe appartementen. De herinrichting van de boulevard en het Deltaplein start voor de zomer van 2023 en moet een jaar later afgerond zijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!