Eerste vaatje nieuwe haring levert recordbedrag van 113.500 euro op voor Stichting Ambulance Wens

DEN HAAG - De veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft dinsdagmiddag 113.500 euro opgeleverd. De Vereniging Nederlandse Vishandel deed het laatste bod. De opbrengst gaat naar Stichting Ambulance Wens. Zij laten dagelijks gratis laatste wensen van terminale immobiele mensen in vervulling gaan. Na twee coronajaren kon het eerste vaatje vandaag weer in een goedgevulde zaal worden geveild.
Het totaalbedrag wordt niet alleen door de winnaar betaald, maar door alle bieders samen. Dat is omdat men werkt met het Amerikaanse systeem van veilen. In de traditionele veiling is het niet de hoogste bieder, maar de laatste bieder die wint. In totaal werd er 113.500 euro geboden voor het eerste vaatje van 2022. Drie jaar geleden, in 2019, leverde het eerste vaatje nog 95.500 euro op.
Het was al eerder toegezegd dat de veilingopbrengst naar Stichting Ambulance Wens zou gaan. Door de coronacrisis liep dat echter de afgelopen jaren anders. In 2020 werd besloten het eerste vaatje aan te bieden aan IC-verpleegkundigen, een jaar later werd het geschonken aan medewerkers van de GGD.

Ambulance met brancard

De oprichter van de stichting, Kees Veldboer, kan het echter niet meer meemaken. Kees overleed in het afgelopen jaar op 62-jarige leeftijd. 'Een verdriet voor de stichting en de familie', zo werd gememoreerd door presentatrice Nicolette van Dam.
Kees zijn zoon, Kees Veldboer junior, heeft het werk van zijn vader bij de stichting overgenomen. Hij noemde het vervullen van de wensen belangrijk: 'Dat ze toch nog even een moment hebben om naartoe te leven is zo belangrijk voor mensen.' Met het geld wil men een ambulance met brancard aanschaffen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!