Den Haag vangt tijdelijk 75 asielzoekers uit Ter Apel op in hotel op de Binckhorst

Foto ter illustratie: Alexandra Tran (Unsplash)
Foto ter illustratie: Alexandra Tran (Unsplash)
DEN HAAG - In Den Haag worden van 29 juni tot en met 12 juli 75 asielzoekers uit Ter Apel opgevangen in het Teleport Hotel op de Binckhorst. Het besluit volgt na de oproep van de staatssecretaris aan de Veiligheidsregio's om bij toerbeurt opvang te regelen.
Staatssecretaris Eric van der Burg (VVD, Justitie en Veiligheid) deed een beroep op het Veiligheidsberaad en alle 25 Veiligheidsregio’s om in de periode van 1 juni 2022 tot en met 24 augustus 2022 om toerbeurten 600 opvangplekken te realiseren voor de crisisnoodopvang en zo asielzoekers uit Ter Apel over te nemen. De Veiligheidsregio Haaglanden vangt twee weken lang 150 asielzoekers op. De helft daarvan krijgt onderdak in Den Haag, de andere helft krijgt een plek in de gemeente Leidschendam-Voorburg. De overige asielzoekers krijgen hulp in drie andere veiligheidsregio's: Brabant-Noord, Utrecht en Drenthe.
Het hotel op de Binckhorst is tot en met december 2022 volledig afgehuurd om acute opvang aan Oekraïense vluchtelingen te bieden. Omdat er extra langdurige opvangplekken in het Koninklijke Conservatorium beschikbaar zijn en door de uitstroom uit de acute opvang is het mogelijk om deze locatie voor twee weken beschikbaar te stellen voor de crisisnoodopvang van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). De kosten voor de crisisnoodopvang komen voor rekening van het COA. Wanneer de asielzoekers weer vertrekken wordt het hotel weer ingezet voor de acute opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!