Plantsoen in Molenwijk wordt in de toekomst toch afgesloten voor auto's

Een blokkade komt terug in Noordpolderstraat
Een blokkade komt terug in Noordpolderstraat © Den Haag FM
DEN HAAG - De weg die het plantsoen in de Molenwijk doorkruist moet in de toekomst afgesloten worden voor auto's. De gemeente wil dit doen nadat ze een verkeerdeskundig advies heeft gekregen over de weg. Bewoners zijn daar dinsdag over bijgepraat. Autoverkeer wat achterin de wijk moet zijn zal in de toekomst om moeten rijden.
De Noordpolderstraat in stadsdeel Laak loopt dwars door het plantsoen en daarmee konden auto's er doorheen rijden. De doorgang staat geregistreerd als weg, maar is ingericht als voetpad. Nu blijkt uit een verkeerskundig onderzoek dat het beter is om de situatie duidelijker te maken.
De doorgang door het plantsoen aan de Schoeplaan wordt nu nog gebruikt door alle vormen van verkeer: auto's, scooterrijders, fietsers en voetgangers. Na verkeerskundig advies is de gemeente nu van plan om de doorgang alleen toegankelijk te laten zijn voor voetgangers en hulpdiensten. Daardoor moet het veiliger worden voor voetgangers en spelende kinderen in het plantsoen.
In een brief aan bewoners staat ook dat is gekeken of de doorgang als weg ingericht kon worden. Nu is deze daarvoor niet breed genoeg. Omdat er dan een boom en ondergrondse afvalcontainers (orac's) verplaats moeten worden is dat een optie die 'grote kosten' met zich mee zal brengen.

Omrijden

Voor autoverkeer betekent de wijziging dat ze vanuit het achterste deel van de Schoeplaan niet meer direct kunnen doorsteken in de richting van de Rijswijkseweg. Zij zullen voortaan om het Cromvlietpark of in de richting van Rijswijk moeten rijden om de wijk uit te komen. Op dezelfde manier blijven de wijken achter het plantsoen ook bereikbaar voor autoverkeer. Het afsluiten van de doorgang zou 'vrijwel geen langere reistijd' opleveren, staat in een informatiebrief aan bewoners te lezen.

Paaltjes voor een dag

In januari van dit jaar werden de rood-witte paaltjes al geplaatst om de weg af te sluiten voor autoverkeer. Dit gebeurde na klachten over de onveilige verkeerssituatie daar voor spelende kinderen en voetgangers. Echter bleek dat deel na de Noordpolderstraat geregistreerd te staan als weg waardoor de paaltjes dezelfde dag weer verdwenen. Dit gebeurde na klachten uit de buurt en omdat hulpdiensten er ineens niet meer door konden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!