Rutte bezoekt bieb, servicepunt en buurtkamer in Escamp: 'Een echt mens neemt je hier bij de hand'

Minister-president Mark Rutte bezoekt bieb, servicepunt en buurtkamer in Escamp
Minister-president Mark Rutte bezoekt bieb, servicepunt en buurtkamer in Escamp © Arnaud Roelofsz
DEN HAAG - Minister-president Mark Rutte bracht donderdagmiddag samen met Tweede Kamerlid Inge van Dijk (CDA) een werkbezoek aan Bibliotheek Escamp. Zij bezochten het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheek aan de Leyweg.
De kloof tussen digitaal vaardigen en niet-digitaal vaardigen, tussen geletterden en niet-geletterden wordt in onze gedigitaliseerde samenleving steeds groter. De bibliotheek helpt deze kloof te verkleinen door kennis en informatie op een laagdrempelige manier ter beschikking te stellen. 'De overheid is er voor iedereen, ook als je de taal niet goed spreekt, laaggeletterd bent of digitaal niet vaardig', zegt Rutte.
De premier is erg te spreken over het laagdrempelige karakter. 'Iedereen kan hier binnenlopen met een vraag en een echt mens neemt je bij de hand. Of het nu gaat om het aanvragen van zorgondersteuning of hulp bij taal- en digivaardigheden. De medewerkers en vrijwilligers hier staan klaar voor iedereen en doen onmisbaar werk.'
Veel vragen die bij het IDO-punt gesteld worden, gingen de afgelopen periode over corona, de coronacheck-app en vaccinaties. Daarnaast komen er vragen binnen over DigiD, AOW, verblijfsvergunningen, belastingaangiftes, het gebruik van de mobiele telefoon en computer, maar het IDO-punt is ook een vertrouwde omgeving voor vaak kwetsbare burgers die aanspraak vinden in de bibliotheek.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!