Het wordt heet: 'In de zon kan het aanvoelen als 35 graden'

Scheveningen
Scheveningen © Den Haag FM
DEN HAAG - Goed smeren, veel drinken en ga lekker in de schaduw zitten, want het wordt heet! 'In de zon kan het aanvoelen als 35 graden', zegt weervrouw Laura van der Blij in Bob Staat Op.
In de ochtend is het nog te doen, maar zodra de zon doorkomt wordt het snel warmer. 'De temperatuur loopt op naar 29, misschien 30 graden. Het kan echt benauwd gaan aanvoelen.' Dat komt volgens Laura doordat er weinig wind staat. Eind van de dag kan een matig windje op Scheveningen voor wat verkoeling gaan zorgen.
Ook heeft de zon behoorlijk wat kracht, vertelt Laura. 'Het is zonkracht 7 vandaag en morgen 8. Dat betekent dat je binnen tien minuten kan verbranden als je je niet insmeert.'

Vanaf zondag koeler

Zaterdag wordt het ook ontzettend warm. 'We kunnen dan boven de 30 graden uitkomen.' Vanaf zondag gaat de temperatuur weer dalen. 'Het wordt bijna 10 graden kouder en er komen wat onweersbuien. Als het warm is geweest en dan koeler wordt, wordt dat afgestraft met onweer.'
Komende week wisselen buien en zon elkaar af. Het wordt dan tussen de 20 en 22 graden.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!