'Moordenaar van Renée (23) gaat in hoger beroep'

'Moordenaar van Renée (23) gaat in hoger beroep'
'Moordenaar van Renée (23) gaat in hoger beroep'
DEN HAAG - Ferry T. (42), de moordenaar van de 23-jarige Renée, gaat in hoger beroep tegen zijn straf. Dat meldt het AD. Hij werd veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs voor de moord op de jonge vrouw. Zijn advocaat zegt tegen de krant dat Ferry door zijn veroordeling nauwelijks kans maakt om ooit terug te keren in de maatschappij. 'Dat is héél hard.'
Het lichaam van Renée werd op 23 mei vorig jaar brandend gevonden vlak achter de Scheveningse gevangenis gevonden. Zij was die nacht vanaf een feestje fietsend op weg naar huis. T. kwam haar tegen op zijn scooter en is haar gevolgd. In de Doorniksestraat trok hij haar van haar fiets, om haar vervolgens in de bosjes te misbruiken en dood te steken.
Advocaat Diantha van Eijsden gaat namens haar cliënt in beroep en zegt daarover in het AD: '99 procent van de samenleving wil hem het liefste aan de hoogste boom hangen. Het is ook verschrikkelijk wat er is gebeurd. Maar ik ga dan toch écht voor een tweede kans, ook omdat hij geen relevant strafblad heeft'.

Tbs

Volgens de advocaat wil het 'pijnpunt' van de veroordeling uitlichten, namelijk dat de tbs met dwangverpleging 'pas' start na zestien van de opgelegde achttien jaar gevangenisstraf.
'Theoretisch kan hij daar dan nog uitkomen, praktisch weten we dat die kans héél klein is. De gemiddelde tbs duurt acht jaar. Maar we weten ook dat hoe later de tbs begint, hoe langer deze duurt.'
T. zegt zich niks van het misdrijf te herinneren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!