VVD wil dat statushouders hulp krijgen bij vinden van werk: 'Goed voor de integratie'

Foto ter illustratie: Brooke Cagle (Unsplash)
Foto ter illustratie: Brooke Cagle (Unsplash)
DEN HAAG - Statushouders die hier een verblijfsvergunning krijgen moeten aan een baan worden geholpen. Dat vindt de VVD in Den Haag. 'Het is goed voor de integratie', zegt fractievertegenwoordiger Minke Hofstra in Bob Staat Op. De partij heeft raadsvragen gesteld.
De Haagse VVD wil daarmee Rotterdams voorbeeld volgen. 'Wij vinden het ook een goed idee. Want aan de ene kant zijn er superveel vacatures, maar aan de andere kant zijn mensen die hier mogen blijven niet inzetbaar.' Voor Hagenaars die een baan zoeken zijn er al allerlei projecten, maar voor nieuwkomers is dat er niet, aldus Hofstra.
Volgens Hofstra zou een baan ontzettend helpen, zo leren mensen de taal sneller en worden ze financieel onafhankelijk, legt ze uit. 'Het biedt structuur en je bouwt een sociaal netwerk op.' Dat zorgt voor een goede integratie in de stad, vindt de partij.

Hulp gemeente en Rijk

Volgens de VVD kunnen de gemeente en het Rijk hierbij helpen. 'Er zou een samenwerking moeten komen tussen de gemeente en bedrijven die zitten te springen om personeel. En misschien kan het Rijk een subsidie bieden, want het scheelt ook uitkeringen dus het is een besparing.'
LEES OOK:

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!