Werkzaamheden HTM: trams 11, 16, 17 en bussen 21 en 28 rijden andere route

Aanpassingen route tram 16 Gravenstraat
Aanpassingen route tram 16 Gravenstraat © Den Haag FM
DEN HAAG - De volgende fase van de werkzaamheden van tram 16 begint maandag. De tramsporen en haltes worden aangepast zodat de bredere R-Net tram er kan rijden. Vanaf 20 juni zijn er werkzaamheden bij het Kunstmuseum en tram 17 rijdt vanaf maandag vanuit Wateringen niet verder dan Den Haag Centraal.
De werkzaamheden bij het Kunstmuseum hebben gevolgen voor de routes van tram 11, 16 en 17 en bussen 21 en 28.

Tram 11

Tram 11 rijdt tussen station Hollands Spoor en het tijdelijke eindpunt Kunstmuseum. De route tussen het Kunstmuseum en Scheveningen Haven wordt gereden door bus 61.

Tram 16

Tram 16 rijdt tussen Wateringen en Station Den Haag Centraal. Na halte station Den Haag Centraal rijdt tram 16 verder als tram 15 naar Nootdorp.

Tram 17

Tram 17 rijdt in verband met uitgelopen spoorwerkzaamheden in de Gravenstraat voorlopig alleen tussen beginpunt Wateringen en Station Den Haag Centraal.
Reizigers die naar het Zeeheldenkwartier of Statenkwartier willen kunnen bij Hollands Spoor overstappen op tram 11. Vanaf Den Haag Centraal richting het Statenkwartier rijden bus 24 en 28.

Bus 21 en 28

Bus 21 en 28 rijden vanaf maandag 20 juni vanwege de werkzaamheden rond het Kunstmuseum een omleiding in het Statenkwartier. Deze omleidingsroutes worden gereden tot en met zondag 21 augustus 2022.
Het is nog niet bekend wanneer de werkzaamheden in het centrum zijn afgerond. Vanaf maandag rijden er al wel rood-grijze trams op de tramlijnen van de 16 en 17.
HTM adviseert reizigers om de app te checken voor de routes.
LEES OOK

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!