Mogelijk meerdere mensen slachtoffer van 'needle spiking' bij festival Den Haag Outdoor

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Raghavendra Konkathi (Unsplash)
DEN HAAG - Tijdens het festival Den Haag Outdoor heeft zich afgelopen zaterdag mogelijk een prikincident met drugs voorgedaan. De politie kreeg een melding dat een slachtoffer geprikt zou zijn met iets scherps; ter plaatse hebben zij een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Zijn rol bij het incident wordt onderzocht.
Het tersluiks iemand injecteren met verdovende middelen om die persoon te drogeren, wordt 'needle spiking' genoemd. De organisatie van het festival, dat in het Zuiderpark plaatsvond, laat aan Omroep West weten dat het slachtoffer geen bijwerkingen heeft overgehouden aan de prik.
Organisator Timo Bosman zegt blij te zijn met het snelle handelen van de beveiliging en de sociale controle op het fenomeen. 'We gaan er als organisatie vanaf nu extra scherp op zijn', zegt hij. Den Haag Outdoor werd bezocht door zo'n 10.000 mensen.
De politie laat weten dit soort meldingen 'uiterst serieus' te nemen. Zij onderzoekt het mogelijke prikincident in samenwerking met artsen en specialisten van de forensische opsporing. Ook komt de politie graag in contact met eventuele getuigen of mogelijke andere slachtoffers.

Vijf slachtoffers

Een medewerker van het beveiligingsbedrijf dat actief was op Den Haag Outdoor, zegt op Facebook dat niet één, maar meerdere personen door de dader zouden zijn geprikt. Hij geeft aan dat het zou gaan om vijf slachtoffers. In het bericht deelt hij foto's van de vermeende dader en de vermoedelijke naald die hij gebruikt zou hebben. Ook waarschuwt hij iedereen bedacht te zijn op 'deze idioten'.
De vermeende dader van de prikincidenten
De vermeende dader van de prikincidenten
De vermoedelijke naald waarmee de slachtoffers zijn geprikt
De vermoedelijke naald waarmee de slachtoffers zijn geprikt © Rendel Van Den Heuvel
In verband met het onderzoek laat de politie weten op dit moment geen aanvullende informatie te kunnen delen over het incident.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!