Jubilerend HVV Laakkwartier ontvangt Koninklijke Erepenning voor 100-jarig bestaan

HVV Laakkwartier
HVV Laakkwartier
DEN HAAG - HVV Laakkwartier heeft dit weekend een Koninklijke Erepenning gekregen voor haar 100-jarig bestaan. Burgemeester Jan van Zanen rijkte de onderscheiding uit. De voetbalclub in Laak behaalde de mijlpaal al op 1 juni 2020, maar het vieren van het jubileum werd meermaals uitgesteld door coronamaatregelen. Ook de voorzitter mocht een onderscheiding in ontvangst nemen.
HVV Laakkwartier werd op 1 juni 1920 opgericht als Haagsche Voetbalvereniging Laakkwartier. Klanten van herenkapperszaak Kemmers richtten de vereniging op.
Naast het feit dat er een onderscheiding voor de hele club was werd ook een van de vrijwilligers beloond voor zijn werk. Ron Jansen, voorzitter van Laakkwartier, mocht uit handen van sportwethouder Hilbert Bredemeijer (CDA) een onderscheiding in ontvangst nemen voor zijn 20-jarige inzet voor de club. Hij kreeg hij de sportpenning uitgereikt voor zijn inzet voor de vereniging, zijn grote maatschappelijke betrokkenheid en zijn inspanningen voor het clubhuis met buurthuisfunctie.
Ron Jansen, voorzitter HVV Laakkwartier
Ron Jansen, voorzitter HVV Laakkwartier © Den Haag FM

Niet zomaar een voetbalclub

HVV Laakkwartier heeft ook een maatschappelijke functie binnen de wijk. Zo werd het clubhuis in 2014 'Buurthuis van de toekomst', ruimtes in het pand worden ook door andere organisaties en bewoners gebruikt om te werken aan welzijn in en van de buurt. Daarnaast ging de club vorig jaar een samenwerking aan met Middin waardoor wekelijks mensen met een beperking en afstand tot de arbeidsmarkt passend werk doen bij de club.
'HVV Laakkwartier is niet zomaar een voetbalclub. Het is nog steeds een echte buurtvereniging met een belangrijke maatschappelijke functie. Generaties hebben hier gevoetbald of hebben hier naar het voetbal gekeken. Laak is niet denkbaar zonder HVV Laakkwartier', aldus Van Zanen in zijn toespraak.
© Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!