Drie jongeren met nepvuurwapen opgepakt op Den Haag Centraal

© Regio15
DEN HAAG - Drie jongeren zijn zondagavond op Den Haag Centraal opgepakt omdat ze met een vuurwapen rondliepen. Na onderzoek bleek dat het een nepvuurwapen was.
Meerdere agenten en een speciaal explosieventeam kwamen naar het station na een melding over jongeren die met een vuurwapen de trein in waren gestapt. 'Vanwege de mogelijke dreiging zijn er direct verschillende gespecialiseerde politieagenten ingezet en werd het perron afgezet.'
Agenten in kogelwerende vesten hebben de trein doorzocht. Daar werden drie jongeren opgepakt, twee Amsterdammers (18 en 17) en een 16-jarige jongen uit Wormerveer. Bij de aanhouding werd er een vuurwapen ontdekt. Na onderzoek bleek dat het ding van plastic was. Het drietal is inmiddels weer vrij, aldus een woordvoerder van de politie.

'Nepwapen is levensgevaarlijk'

De politie waarschuwt voor nepvuurwapens, omdat ze erg lijken op echte wapens. 'Het bezig van een nepwapen is strafbaar. Als een nepvuurwapen niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, handelen agenten altijd alsof het om een echt vuurwapen gaat', schrijft de politie.
Het kan voorkomen dat agenten iemand met zo'n wapen onder schot moeten nemen of zelfs moeten schieten. 'Het bezitten van een nepvuurwapen is daarom levensgevaarlijk!', waarschuwt de politie.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!