Cultuurgebouw Amare onderscheiden voor goede toegankelijkheid en duurzaamheid

Amare
Amare © Den Haag FM
DEN HAAG - Goed nieuws voor cultuurpaleis Amare, ze heeft vrijdag het Internationaal Toegankelijkheids Symbool Keurmerk (ITS) gekregen. Om het keurmerk te kunnen krijgen moet voldaan zijn aan strenge eisen, zoals dat het gebouw goed toegankelijk zijn voor mensen in een rolstoel, maar ook voor mensen met een visuele beperking.
Wethouder Anne Mulder (VVD) zegt 'ontzettend blij' te zijn met de onderscheiding voor Amare: 'Al bij de start van de bouw is besloten dat het nieuwe cultuurgebouw van de hele stad moet zijn en dus ook geschikt voor iedereen. Met het keurmerk tonen we aan dat we hierin zijn geslaagd. Ik vind het belangrijk dat alle Hagenaars kunnen genieten van het mooie culturele aanbod van Amare.'
Het keurmerk werd vrijdag aan Amare uitgereikt door PBTconsult namens de Nederlandse koepelorganisatie Iederin, voor mensen met een beperking of chronische ziekte.
Robert de Kloe van PBTconsult en Jan Zoet van Amare
Robert de Kloe van PBTconsult en Jan Zoet van Amare © Gemeente Den Haag
Het is niet de enige onderscheiding voor het cultuurgebouw aan het Spuiplein, ze ontving eerder dit jaar al het BREEAM-NL Excellent-certificaat. Dit certificaat beoordeelt de duurzaamheid van een gebouw. Amare is het eerste en voorlopig enige grote culturele gebouw in Nederland dat het predicaat ‘Excellent’ heeft ontvangen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!