31-jarige verdachte van 'needle spiking' op festival in Zuiderpark zit nog vast

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Raghavendra Konkathi (Unsplash)
DEN HAAG - De 31-jarige man die zaterdag werd aangehouden vanwege mogelijke betrokkenheid bij 'needle spiking' bij festival Den Haag Outdoor zit nog vast. Een politiewoordvoerder laat aan mediapartner Omroep West weten dat de man, die verdacht wordt van zware mishandeling, woensdag voor de rechter-commissaris moet verschijnen.
Een vrouw zou zaterdag op het festival in het ZUiderpark met een naald zijn geprikt. De politie laat weten dat er een aangifte is gedaan, al sluit ze niet uit dat dat er meer worden. 'We vragen mensen die meer weten van het incident, of mogelijk zelf slachtoffer zijn, zich bij ons te melden.'
Het komt de laatste tijd vaker voor dat er meldingen zijn van mensen die zeggen, tijdens het uitgaan, te zijn geprikt met een naald en op die manier vermoedelijk verdovende middelen toegediend hebben gekregen. Over dit fenomeen, 'needle spiking' genoemd, is nog veel onduidelijk.
Politieonderzoek moet uitwijzen of er op het festival sprake was van 'needle spiking'. Het is volgens de politiewoordvoerder nog niet te zeggen of de verdenking van zware mishandeling betekent dat de verdachte iemand heeft geprikt met een naald met daarin een substantie. 'Daar doen we nog onderzoek naar', zegt de woordvoerder tegen mediapartner Omroep West.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!