Definitief geen licentie voor The Hague Royals

The Hague Royals
The Hague Royals © Robert Bos
DEN HAAG - De licentiecommissie blijft bij haar besluit om The Hague Royals geen licentie toe te kennen. Dat betekent dat de Haagse basketbalclub komend seizoen niet zal uitkomen in de BNXT League.
Vorige maand heeft de licentiecommissie van de BNXT League het besluit genomen The Hague Royals geen licentie toe te kennen voor het nieuwe seizoen. Dit vanwege het ontbreken van een sluitende begroting alhoewel er wel degelijk mondelinge toezeggingen zijn van sponsoren. Echter is de licentiecommissie, zeker gezien het verleden met andere clubs, van mening dat mondelinge toezeggingen ontoereikend zijn.
Vorige week diende de beroepszaak die het bestuur van The Hague Royals aantekende in Brussel. De licentiecommissie is bij haar standpunt gebleven. Het beroep is afgewezen, wat betekent dat de Royals geen licentie hebben gekregen voor de BNXT League seizoen 2022-2023.

Potentiële hoofdsponsor gevonden

Het bestuur laat weten de hele gang van zaken zeer te betreuren juist nu er een potentiële hoofdsponsor bereid gevonden was om de club te steunen. Deze hoofdsponsor zou juist deze week in Nederland zijn om een handtekening te zetten onder het sponsorcontract. Te laat zo oordeelde de commissie. Volgens de reglementen moet er op 20 juni uiterlijk een uitspraak van het BAS (de arbitragecommissie) zijn en dat is dus het laatste moment waarop een licentie kan worden toegekend.
De grote verliezer is zeker basketbal minnend Den Haag. Met werkelijk een van de mooiste zalen uit de League, was de sportcampus Zuiderpark het toneel van vele avonden vermaak en topsport.

Promotiedivisie lijkt mogelijk

De komende weken zal het bestuur van The Hague Royals kijken op welke manier The Hague Royals kan worden voortgezet. Wellicht is een optreden in de promotiedivisie hiervoor een reële optie.
De voorzitter van de BNXT League liet op de website weten: ‘Een club verliezen is echt heel vervelend. Ik weet dat de mensen van The Hague Royals sinds hun start met 2 lastige coronajaren keihard hebben gewerkt om er een succes van de maken. De laatste weken hebben zij er alles eraan gedaan om alsnog een overtuigend dossier te kunnen overleggen. Daarvoor verdienen ze het respect van de hele basketbal-community. Ik spreek de hoop uit dat de club tijdelijk een stapje terugzet om na een jaar sterker terug te komen en alsnog haar plaats binnen de BNXT League in te nemen.’

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!