Staedion aan de slag met woontoren voor jongeren, afgestudeerden en starters

Staedion en Stebru hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van circa 157 betaalbare huurwoningen in het centrum van Den Haag.
Staedion en Stebru hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van circa 157 betaalbare huurwoningen in het centrum van Den Haag.
DEN HAAG - Er komt nog een woontoren bij in Den Haag. Woningcorporatie Staedion en bouwbedrijf Stebru hebben een overeenkomst getekend om 157 betaalbare huurwoningen voor starters te realiseren in het centrum.
Er moet een 'heel fraai' gebouw komen vlakbij station Hollands Spoor. 'We hebben een fantastisch ontwerp gekregen. Dan denk je op een gegeven moment: dat moet kunnen', vertelt Dre Boidin van Staedion in Bob Staat Op. Middels een leeftijdscontrole wil men de woningen toebedelen aan jongeren.
Project Vlietpoort moet een plek krijgen in het Central Innovation District, tussen de Van Maanenkade en het Rijswijkseplein. Het gebouw wordt ongeveer 70 meter hoog en moet in de plint ruimte bieden aan bedrijven. Daarbovenop komen de (157) woningen. Stebru zal de woningen ontwikkelen en bouwen.

Doorstromen

'Met de bouw van Vlietpoort voegen we betaalbare en duurzame nieuwbouwwoningen toe voor jongeren, afgestudeerden en starters', stelt Gijsbert van Herk, bestuursvoorzitter van Staedion. De nieuwe flat is bedoeld om in de toekomst bewoners door te laten stromen naar woningen in de Stationsbuurt.
'Dit project is een typisch voorbeeld van wat er gebeurt als partijen elkaar weten te vinden en er samen voor gaan, in plaats van te denken in onmogelijkheden. Zo zijn er nog veel meer kansen om in deze stad sociale woningen toe te voegen. Hopelijk geven we met dit soort projecten het goede voorbeeld en gaat de handrem er bij alle betrokkenen af'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!