Automobilist klemgereden door politie, bestuurder rijdt opnieuw met ongeldig verklaard rijbewijs

© Politie BT Jan Hendrikstraat
DEN HAAG - Politieagenten hebben vannacht in het centrum van Den Haag een automobilist klemgereden nadat deze eerder was ontkomen. De man bleek zonder rijbewijs te rijden.
Toen agenten de bestuurder op de Vaillantlaan wilden controleren reed hij er bij het zien van de agenten 'met een noodgang vandoor' en verdween hij uit zicht van de politie. Later zagen ze de man bij een horecazaak aan de overkant van het politiebureau. Ook de betreffende auto, een kleine grijze auto, bleek in de buurt geparkeerd te staan. Besloten werd om de man in de gaten te houden.
Na ongeveer een uur maakte hij aanstalten om weer te gaan rijden. 'Gezien wij de eerste keer niet eens tijd hadden voor een stopteken, hadden we nog niks tegen de man en wilden we hem nu rijdend hebben', schrijven agenten op sociale media. 'Terwijl wij verschillende posities in hadden genomen, kregen wij te horen dat de man met hoge snelheid weg reed.' Niet veel later kon de auto door politiewagens worden ingesloten.

Ongeldig rijbewijs

Bij controle bleek de bestuurder een rijbewijs te hebben wat ongeldig verklaard is. Agenten zeggen 'het sterke vermoeden' te hebben gehad dat de man onder invloed van alcohol en drugs reed. 'De man weigerde vervolgens alle medewerking aan verdere onderzoeken en zal hier de hoogste straf voor krijgen.'
Volgens agenten is het vaker gebeurd dat de bestuurder onder invloed en zonder rijbewijs op pad ging. 'Bovengenoemde strafbare feiten heeft de man de afgelopen jaren vaker gepleegd en lijkt hier niet van te leren...'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!