'Tweede carrière' voor Daryl Janmaat: hij stopt met spelen en wordt technisch manager ADO Den Haag

© ADO Den Haag
DEN HAAG - Daryl Janmaat gaat de komende twee seizoenen bij ADO Den Haag aan de slag als technisch manager. Dat heeft de club bekendgemaakt. De oud-international stopt met voetballen om zich toe te leggen op zijn nieuwe functie.
Janmaat had nog een spelerscontract voor komend seizoen, 'maar afgelopen tijd werd het duidelijk dat hij zich wilde gaan focussen op een tweede carrière in het betaald voetbal', zegt directeur Edwin Reijntjes. 'Wij zien hem als de perfecte kandidaat voor deze rol. Gezien zijn verleden bij de club en het netwerk dat hij heeft opgebouwd zijn wij ervan overtuigd dat hij deze rol uitstekend kan vervullen.'
Zijn loopbaan als profvoetballer begon in 2007 bij ADO. Daarna speelde Janmaat voor sc Heerenveen, Feyenoord, Newcastle United en Watford. In 2020 keerde hij terug naar Den Haag. Hij maakte in 2012 zijn debuut in het Nederlands elftal en speelde 34 interlands.

'Echt mijn club'

'ADO Den Haag is echt mijn club en heb geen seconde spijt gehad van mijn terugkeer naar de club anderhalf jaar geleden', zegt Janmaat. Hij is blij met de kans die hij in de nieuwe functie krijgt. 'Ondanks dat ik nog een contract had voor een jaar ben ik gaan twijfelen of ik wel door wilde gaan als voetballer. Mijn ambitie is om in de voetbalwereld actief te blijven, maar dan wel in een andere rol. Toen ik de kans kreeg om deze functie te vervullen bij ADO Den Haag heb ik dan ook niet lang hoeven twijfelen.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!