Cabaretier Marco Lopes verzint meeste grappen onder de douche

Marco Lopes
Marco Lopes
DEN HAAG - De Haagse acteur en cabaretier Marco Lopes verzint een hoop van zijn grappen onder de douche. Hij bedenkt al zijn grappen zelf en zijn op zijn eigen leven gebaseerd. Onder de douche krijgt hij inspiratie voor het meeste van zijn grappen.
‘Onder de douche heb ik altijd inspiratie. Door te ontspannen. En ik onthoud mijn grappen hierna op het podium gemakkelijk, omdat ze over mijn eigen leven gaan’, zegt Marco in het programma Vrijmibo op Den Haag FM.
Naast acteur en cabaretier is Marco ook theatermaker. Hij stond eerder op de bühne met de shows Moedt (2017) en Wees blij (2021). Ook is hij te zien in vele televisiecommercials.

Paraat

Vanaf september start Marco met zijn derde theatershow, Paraat. Zijn nieuwe voorstelling gaat over het stellen van grenzen: ‘Dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, dat plaatsvond in de bibliotheek. Ik was aan het werk. En tegenover mij zit een jongen die vraagt of ik even op zijn spullen wil letten. Ik kan nee zeggen dus dat doe ik’, vertelt hij.
Maar al gauw wordt ‘even’ een halfuur, drie kwartier… Marco: ‘En ik moet ook zo weg! Op een gegeven moment werd het een uur, dus heb ik daar ruim een uur gezeten. Omdat ik me verantwoordelijk voelde voor zijn spullen, dus ik dacht: ik kan nu niet weglopen. Maar ik dacht ook: maar dit is niet hoe je met mensen om moet gaan en dit is de laatste keer dat ik dit doe. Dit is de rode draad in de voorstelling.’

Try-out in PePijn

Er zijn kaarten te koop via de diverse theaters. In november houdt hij een try-out in theater PePijn.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!