Spuigasten: raadsleden Andrew van Esch (D66) en Chris van der Helm (VVD) over raad als 'stempelpost'

Andrew van Esch (D66) en Chris van der Helm (VVD)
Andrew van Esch (D66) en Chris van der Helm (VVD) © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn zaterdag te gast: raadsleden Andrew van Esch (D66) en Chris van der Helm (VVD).
Het college van burgemeester en wethouders moet meer rekening houden met de verantwoordelijkheden en beperkingen die de gemeenteraad heeft. Dat stelde raadslid Andrew van Esch (D66) deze week in zijn rol als voorzitter van de Commissie Ruimte in de gemeenteraad.
'We zien nu al een grote werkdruk, een groot aantal commissievergaderingen, veel voldongen feiten en een hoge snelheid waarin we als raad over bijzonder complexe plannen moeten besluiten. En dat terwijl we hier nog maar een paar maanden zitten', zei Van Esch. 'Die manier van werken komt de kwaliteit van besluitvorming niet ten goede, en is bovendien ook niet gezond voor de leden van deze raad die dit werk part time moeten doen. Laat ik een collega-raadslid citeren: 'De raad is toch geen stempelpost in een schaatsmarathon? Snel een stempeltje halen en dan weer door?''
Op welke manier kan het college beter rekening houden met de gemeenteraad? Hoe kan de workflow aan beide kanten worden doorbroken? Te gast zijn raadsleden Andrew van Esch (D66) en Chris van der Helm (VVD). Van Esch is sinds maart raadslid en commissievoorzitter, Van der Helm is raadslid sinds 2010 en voorzitter van het presidium.
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzendingen van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!