Westwood viert verjaardag met festival: 'Willem-Alexander heeft hier biertjes achterover geslagen'

Archieffoto Club Westwood
Archieffoto Club Westwood
DEN HAAG - Wat ooit is opgestart door drie studenten die vonden dat er weinig leuks te doen was in Den Haag, is uitgegroeid tot een waar fenomeen dat dit jaar zijn 55ste verjaardag viert. Club Westwood viert dat jubileum met het Westwood Festival op zaterdag 2 juli.
Westwood begon ooit in Meer en Bos, maar al snel groeide het uit z'n voegen. Het werd verplaatst naar een oud gevangenisgebouw aan de Machiel Vrijenhoeklaan, maar verhuisde in 1992 naar de huidige locatie aan de Laan van Poot.
'Het schijnt legendarisch te zijn geweest. Zo was er geen airco, maar zaten er gewoon gaten in de muur', vertelt eigenaar Vincent Marshall in Haags Bakkie.

Prins Willem-Alexander stond aan de bar

De club heeft een rijke geschiedenis. In het begin was het een 'echte kakkersclub', zegt Vincent. En je moest lid zijn om binnen te komen. 'Zij droegen een geel Ralph Lauren-overhemd en een rode broek.'
Een van de leden was prins Willem-Alexander. 'Die heeft er best wat biertjes achterover geslagen.' Misschien komt hij nog wel, grapt Vincent. 'Houd je ogen open.' Maar ook hockeyster Naomi van As en presentator Tijl Beckand waren er geregeld te vinden.

Prins S. en De Geit, Flemming en T-Spoon

Inmiddels is de Westwood een van de bekendste clubs in Den Haag en organiseert het sinds een paar jaar ook een festival. 'Toen we 50 jaar werden zijn we gestart met dit festival.' Het festival is voor jong en oud. Daarom is er ook een brede programmering, van Candy Dulfer en T-Spoon, tot Jody Bernal, Flemming, Danny Froger en het Haagse trio Prins S. en De Geit.
Het was nog een behoorlijke uitdaging om de line-up rond te krijgen. Doordat alle festivals vorig jaar niet door konden gaan is hun programma verschoven naar dit jaar. Daardoor hadden sommige artiesten geen tijd meer. 'Dat was best even puzzelen.'
Vincent Marshall van Club Westwood
Vincent Marshall van Club Westwood © Den Haag FM
Vincent is nu nog hartstikke druk met de voorbereidingen. Door de lockdowns lag de evenementenwereld twee jaar op z'n gat. 'De keten is verstoord. Dus alles komt nu last minute, de productie, de techniek en het personeel. Het komt goed maar het is wel spannend.'
Wie er nog meer optreden en of er nog kaarten zijn check je op de site van het Westwood Festival.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!