Hicham stopt rennende rat in tram 16: 'Hele tram ging klappen, van opluchting'

Dode rat in de tram
Dode rat in de tram © VRPRess
DEN HAAG - Passagiers van tram 16 schrokken maandagochtend toen een rat de tram binnen kwam bij tramhalte Heeswijkplein. Volgens een nieuwsfotograaf van VRPress sprongen mensen op de banken en renden door de tram.
Hicham zat ook in de volle tram maandagochtend. Omdat er geen zitplek meer was bleef hij staan. Ineens zag hij paniek ontstaan. Vlak daarna zag hij de rat rennen van de ene kant van de tram naar de andere kant.
Toen hij de rat op een meisje af zag rennen besloot hij in een split second de rat een trap te geven. Hij voelde dat hij dat meisje moest redden, vertelt zijn vrouw Ahlem aan Den Haag FM. De rat was op slag dood. 'Ik vind het heel erg dat ik de rat dood heb geschopt, ik ben er heel verdrietig over', had hij tegen zijn vrouw gezegd.

Applaus

Een vrouw met een korte rok begon schreeuwen toen de rat tegen aan been opsprong. Andere mensen sprongen in de lucht of gingen op de stoel staan. Passagiers probeerden weg te komen. Hicham was bang dat mensen door de paniek zich zouden bezeren of iets zouden breken. Toen de rat zijn kant op kwam gaf hij hem een trap. 'De hele tram ging klappen, van opluchting.'
Een medewerker van HTM heeft de dode rat uit de tram gehaald. 'Een vervelende ervaring als je als reiziger ineens een rat ziet, dat vinden we natuurlijk vervelend', zegt een woordvoerder van de HTM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!