'Organiseer zomerkampen voor kinderen en jongeren uit Oekraïne'

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Wat D66 betreft wordt er in Den Haag gehoor gegeven aan de oproep om zomerkampen te organiseren voor kinderen en jongeren uit Oekraïne. In Den Haag zou de scouting wellicht kunnen bijdragen aan de organisatie van de kampen.
Apostolos Tzitzikostas, de voorzitter van het Europees Comité van de Regio's, vroeg onlangs aandacht voor het schrijven van de burgemeester van Kiev, Vitali Klytsjko. In zijn brief roept hij op tot samenwerking voor het organiseren van zomerkampen voor de kinderen. De kampen zouden door een stad of regio in de Europese Unie moeten worden georganiseerd. 'Veel kinderen moeten thuisblijven wanneer hun ouders hun dagelijkse werk doen', schrijft Klytsjko. Ze kunnen niet naar school omdat de gebouwen zijn 'beschadigd of vernietigd'.
'UNESCO steunt het initiatief om zomerkampen op te zetten voor schoolkinderen die in Oekraïne zijn gebleven en wiens ouders in de frontlinie vechten voor de onafhankelijkheid en Europa.' Volgens Klytsjko zal het de ouders sterken wanneer zij weten dat de kinderen veilig zijn en kennis kunnen vergaren van de Europese standaarden. Het zou gaan om 15.000 kinderen die kunnen deelnemen aan de zomerkampen.
Tzitzikostas deelde de brief en vraagt 'de informatie over dit waardevolle initiatief te delen met de raad van uw gemeente of regio' in de hoop dat er zomerkampen kunnen worden georganiseerd. D66 ziet de mogelijkheid dat Den Haag daaraan bijdraagt. De partij zegt kansen te zien voor 'Wilhelminaoord (Vledder) en de Haagse scouting' om bij te dragen aan het organiseren van de zomerkampen.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!