Vuurwapen blijkt balletjespistool, politie houdt 13-jarige jongen aan

Beeld ter illustratie
Beeld ter illustratie © Pixabay
DEN HAAG - In de buurt van de Laan van Meerdervoort en de Conradkade is maandag een 13-jarige jongen aangehouden. Een getuige had gezegd dat er een groep jongens met een vuurwapen rondliep. Het bleek een balletjespistool te zijn. Dat meldt de politie.
Rond 12.30 uur kwam de melding binnen van een groepje jongens dat mogelijk een vuurwapen bij zich had. 'Ook zou deze jongen het wapen tegen het hoofd van een andere jongen hebben gezet', schrijft de politie. Omdat werd vermoed dat het om een scholieren zou gaan zijn agenten naar scholen in de buurt gegaan.
Aan de hand van een signalement kon de verdachte jongen (13) achterhaald worden. Hij kon later thuis worden aangehouden. Daar werd ook het balletjespistool gevonden. Omdat een dergelijk pistool niet verboden is werd het niet in beslag genomen.
Het hebben van een balletjespistool is in Nederland niet verboden, tenzij er mee wordt bedreigd. Toch neemt de politie bij een melding van een mogelijk vuurwapen geen risico. Voor een agent op straat is het lastig bij zo’n melding in te schatten of het om een nepwapen gaat.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!