Nog altijd veel dakopbouwen in Laak: ‘Waarom staat de gemeente dit toe?’

Spoorwijk
Spoorwijk © Fotograaf Harry van Reeken, collectie Haags Gemeentearchief
DEN HAAG - Zeven partijen in de gemeenteraad hebben samen vragen gesteld over dakopbouwen en verkamering van panden in Laak. Er zijn er al maatregelen getroffen om te voorkomen dat huizen worden opgekocht en worden verkamerd, waardoor er niet meer mensen in een pand kunnen wonen. Toch zeggen de partijen signalen van bewoners te krijgen dat het aantal dakopbouwen toeneemt en dat er bedrijfspanden worden omgezet naar woningen.
Haagse Stadspartij, Partij voor de Dieren, SP, GroenLinks, ChristenUnie/SGP, DENK en D66 hebben schriftelijke vragen erover gesteld. Bewoners in Laak maken zich al langer zorgen over de leefbaarheid van het stadsdeel.
De partijen willen onder meer van het college weten hoeveel vergunningen er zijn aangevraagd en verleend om een dakopbouw mogelijk te maken en wanneer die mogelijk gebruikt kunnen worden voor nieuwe woningen. Daarnaast stellen de vraagstellers dat opbouwen niet altijd worden uitgevoerd zoals is aangevraagd. Daarom willen ze weten waarom er niet op wordt toegezien dat een dakopbouw eruit ziet zoals in de aanvraag is voorgesteld.

Bedrijfsruimten worden woningen

Ook het omzetten van bedrijfsruimten naar woningen wordt kritisch bekeken: 'Er is in de stad een groot tekort aan kleinschalige bedrijfsruimte. Toch werkt de gemeente mee aan het omzetten van bedrijfsruimte in vaak hele kleine woningen. Kan het college uitleggen waarom zij dit toestaat?' Ook willen ze weten waarom deze zaken in Laak nog worden toegestaan en wat het college doet met de zorgen die leven in de wijk.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!