Gemeente wil in gesprek met tegenstanders voetbalkooi Houtrustweg

© Google Maps
DEN HAAG - De gemeente gaat er nog steeds van uit dat de voetbalkooi aan de Houtrustweg terugkomt. dat schrijft het college in reactie op schriftelijke vragen van de SP. Er loopt een bodemprocedure rond de plaatsing van de voetbalkooi. Wanneer deze behandeld wordt wil de gemeente in gesprek met de bezwaarmakers om tot een oplossing te komen.
Meermaals werd gezegd dat de voetbalkooi zou terugkeren, maar vooralsnog is daar geen sprake van. Door de herinrichting van de Houtrustweg (vanaf de Pluvierstraat tot het Zuiderstrandtheater) verdween hij tijdelijk.
Het plaatsen van de voetbalkooi een stuk verderop, meer richting La Cantina, zou geen optie zijn, schrijft het college. 'Het einde van de Houtrustweg wordt in 2023 opnieuw ingericht. Op deze plek komt een keerlus voor het verkeer, een bushalte, fiets- en scooterstalling, fietspad en een voetpad.'
Wat de gemeente betreft kan de voetbalkooi terugkomen op de beoogde plek. 'Pas als de rechtbank anders besluit zal de gemeente naar alternatieven kijken.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!