Huisartsen houden 'daklozenspreekuur' bij Tweede Kamer

© Den Haag FM
DEN HAAG - Een aantal huisartsen voert woensdagochtend actie bij de Tweede Kamer. Ze houden daar een zogenoemd 'daklozenspreekuur' om aandacht te vragen voor de huisvesting van de artsen. Ook huisartsen hebben last van de krappe woningmarkt waardoor panden steeds duurder worden.
'We zijn hier om actie te voeren voor alle huisartsen in heel Nederland', zegt huisarts Rosalie van Sitter in Bob Staat Op. 'Het probleem is dat huisartsen die nu een praktijk overnemen of er een willen starten geen huisvesting kunnen vinden. Onder andere door de huizenmarkt is het nu heel moeilijk om een praktijk over te nemen, omdat de middelen daar niet toe zijn.'
Ook in Den Haag speelt dit probleem. 'Je hebt bepaalde wijken waar woningen duurder zijn, daar is het lastiger. Zoals, laten we zeggen de Vogelwijk, daar zit geen huisarts, want dat is niet te doen. Maar ook in nieuwbouwprojecten is nog niet een bestemmingsplan voor huisartsen, omdat dat niet genoeg op lijkt te leveren.
De actie bij de Tweede Kamer is niet de enige, de hele week protesteren de huisartsen tegen de hoge werkdruk in hun praktijk. 'We hebben meer tijd nodig voor patiënten', zei Rosalie daar eerder over. Vrijdag is er een manifestatie van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) op het Malieveld.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!