Ondernemers Spuistraat en Vlamingstraat krijgen subsidie voor opknappen gevels

Vlamingstraat
Vlamingstraat © Den Haag FM
DEN HAAG - Pandeigenaren aan de Spuistraat en Vlamingstraat kunnen vanaf nu een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het opknappen van hun gevels. Hiermee hoopt de gemeente de winkelstraten toekomstbestendig en aantrekkelijker te maken. Deze subsidie loopt voorlopig tot 1 januari 2023.
De staat van de gebouwen is door de jaren heen 'langzaam, maar zeker achteruit gegaan', aldus de gemeente. Dat komt onder meer door het intensieve gebruik van de winkelpanden. Volgens wethouder Saskia Bruines betaalt een opknapbeurt zich aan verschillende kanten uit. 'Vastgoedeigenaren, ondernemers en inwoners van Den Haag hebben allemaal belang bij een goede kwaliteit en uitstraling van Haagse winkelstraten.'
De gemeente laat weten de vastgoedeigenaren van de Spuistraat en Vlamingstraat actief te willen stimuleren om hun gevels op te knappen. 'Hierbij worden zij gelijk geïnformeerd over welke mogelijkheden zij hebben voor energiebesparing en het verduurzamen van hun panden.' Daar waar mogelijk zal worden ingezet op een combinatie met andere verbouwingsinitiatieven, als het wonen boven winkels.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!