Zomer van Prins S. en De Geit kan niet meer stuk met optreden op Lowlands: 'Het is een droom'

Prins S. en De Geit
Prins S. en De Geit © Gordon Meuleman
DEN HAAG - Parkpop, Paaspop, The Life I Live: waar het Haagse trio Prins S. en De Geit ook staat, ze breken de tent volledig af. Scott Beekhuizen, Daniel Ortgiess en Marne Miesen gaan als een speer deze zomer. Zaterdag spelen ze op het Westwood Festival en deze week werd bekendgemaakt dat ze ook nog op Lowlands staan. 'Lowlands is een droom', zegt Marne in Haags Bakkie.
De drie braken met hun elektronische nederpop door tijdens corona op de online editie van muziekfestival Eurosonic Noorderslag. Ook maakten ze een cover van het nummer God is a DJ van Faithless: Ik mis mijn kerk. Dat nummer speelden ze ook tijdens Unmute Us, de demonstratie van de evenementensector tegen de lockdown, terwijl bijvoorbeeld de kerk open mocht blijven.
De naam Prins S. en De Geit begon bij Scott, die de naam al eerder bedacht. 'Ik ben Prins S. Maar ik wachtte tot het juiste moment om het in te zetten.' 'De Geit' werd later toegevoegd. Scott: 'Het is een soort entiteit, of een soort God. Als je bij onze show bent, voel je dat die bezit van je neemt. De geit kan je alleen maar voelen.'

Thuiswedstrijd

Het is een druk en turbulent jaar voor Prins S. en De Geit, vertellen Scott en Daniel in Haags Bakkie. Ze zijn blij dat ze eindelijk veel kunnen optreden. Zo stonden ze eind april op The Life I Live Festival. Met nummers als Nacht, Kinderboerderij (Keiblij) en Kan je niet maken zetten ze de Grote Markt op z'n kop. 'Dat was heel vet, een thuiswedstrijd. En mijn moeder stond helemaal vooraan, echt een held', zegt Daniel.
Maar dat optreden was ook emotioneel toen frontman Scott vertelde dat gitarist Marne een hersenbloeding had gehad en daarom niet mee deed. 'Ik wilde meedoen, maar ik kon nog niet lopen. Dat leek me geen goed idee', zegt Marne, die nu volop aan het revalideren is.
Daniel, Marne en Scott van Prins S. en De Geit
Daniel, Marne en Scott van Prins S. en De Geit © Den Haag FM

Kantje boord

De hersenbloeding was een shock voor iedereen en het was kantje boord voor Marne. 'Ik zou doodgaan of een kasplantje worden.' Maar hij bewees de artsen en iedereen het tegendeel. Sinds drie weken loopt hij weer zelfstandig. 'Ik heb nog wel last van vermoeidheid, maar het gaat wel oké.'
Ook voor Scott en Daniel kwam het binnen als donderslag bij heldere hemel. 'Het was heel moeilijk. We hebben ook wel echt de vraag gesteld of we door konden en wilden met Prins S. en De Geit. Maar dat was in eerste instantie natuurlijk secundair', zegt Scott.
Toen er ruimte was voor meer perspectief, werd het duidelijk dat Marne niet wilde stoppen, vertelt Scott. 'We besloten eerst met z'n tweeën door te gaan. Maar we missen hem op en naast het podium', zegt Scott. Daarom kwam Marne tijdens het optreden op Parkpop voor het eerst weer on stage. 'Deze band is mijn drive. Daan en Scott zijn mijn drive. Dit is ook mijn kindje', zegt Marne.
Tekst gaat verder onder post.

Lowlands

Daarom doet hij er alles aan om in augustus bij Lowlands mee te kunnen doen. 'Geen fucking hersenbloeding gaat me weerhouden om daar te staan', aldus Marne. 'Je bent er in ieder geval bij. Als we de ervaring maar kunnen delen', zegt de frontman.
Optreden op Lowlands is een droom die uitkomt. 'Toen we begonnen is het er snel over gegaan. Het was een van de doelen en nu gaat het gebeuren', zegt Scott. 'We hadden het niet zo snel verwacht, maar zeiden steeds bij de boeker: nog iets gehoord van Lowlands? Maar het bleef stil... tot afgelopen maand', zegt Daniel. 'Lowlands is een droom', zegt Marne die alweer langzaam aan het repeteren is om erbij te kunnen zijn.
En wat staat er daarna op het verlanglijstje? 'Ziggo Dome denk ik', zegt Scott. 'Nee, dat is pas volgend jaar, haha. Grapje! Ik hoop gewoon dat we muziek kunnen maken die we leuk vinden en dat het blijft aanslaan en we kunnen blijven spelen. Groot of klein, dat is secundair.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!