Volkszanger Rein Mercha: 'Wereldster Tom Jones wilde optreden op mijn verjaardag'

Rein Mercha
Rein Mercha © Den Haag FM
DEN HAAG - Het had nauwelijks iets gescheeld of wereldster Tom Jones had gezongen op de zestigste verjaardag van volkszanger Rein Mercha. Alles was geregeld en Jones zag het helemaal zitten, maar het coronavirus gooide roet in het eten.
Jones, bekend van zijn hits zoals It's Not Unusual, Delilah, Green, Green Grass of Home en She's a Lady, is bij het jongere publiek ook bekend als jurylid van The Voice UK.
Hij is een inspiratie voor Mercha, die de droom van een optreden van Jones op zijn verjaardagsfeest dus bijna werkelijkheid zag worden.

Een prachtig mooie droom

'Ik had een prachtig mooie droom, maar die gaat helaas niet door', vertelde Mercha bij het programma Vrijmibo op Den Haag FM. 'Volgend jaar word ik zestig en ik heb hele mooie mensen om me heen gebouwd de afgelopen jaren, echte mooie vrienden.' Een van hen is Roel den Braven, legde Mercha uit. 'En Roel had een vriend die Tom Jones kon benaderen. De bedoeling was dat die vriend Tom Jones zou uitnodigen en Roel mij zou helpen met een mooie zaal voor mijn zestigjarige verjaardag.'
Tot hun verbazing zag de wereldster het nog zitten ook. 'Tom en zijn manager vonden het mooi, want zijn moeder bleek ook een reiziger, een woonwagenbewoner. Hij vond het prachtig, ze durfden het alleen niet aan vanwege alle boekingen die ze nog moeten inhalen van twee jaar. Voor de komende jaren gaat het dus helaas niet lukken. Bijna alles was klaar, maar door corona ging het niet door', zei hij teleurgesteld.

Intiem concert

De zanger weet nog niet wat het alternatief wordt. 'Het was de planning om het groots te doen, maar misschien nu toch iets intiemer met de familie. Heel jammer, maar het is niet anders. We moeten ook weer door.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!