'Needle spiking'-naald Den Haag Outdoor bevatte stoffen uit harddrugs

De vermoedelijke naald waarmee de slachtoffers zijn geprikt
De vermoedelijke naald waarmee de slachtoffers zijn geprikt © Rendel Van Den Heuvel
DEN HAAG - De substantie in de injectienaald waarmee een 31-jarige man tijdens het festival Den Haag Outdoor meerdere mensen poogde te drogeren bevatte stoffen uit harddrugs. Dat meldt het OM. Het voorarrest van de man is door de raadkamer van de rechtbank met 30 dagen verlengd.
De verdachte werd op het festival in het Zuiderpark op 18 juni aangehouden. Hij droeg een injectienaald bij zich met daarin de restanten van een substantie. Na onderzoek blijkt deze stoffen te bevatten die voorkomen in cocaïne, heroïne en versnijdingsmiddelen [middelen die worden gemengd met harddrugs, red.]. De slachtoffers zijn hierover geïnformeerd en doorverwezen naar de juiste hulpverleners, laat het OM weten.
Donderdag moest de verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland, voor de raadkamer verschijnen voor het needle spiking-incident. Eerder werd zijn voorarrest ook al verlengd. Op 19 juli is een zitting gepland bij de rechtbank, waar de zaak tegen hem behandeld zal worden.
Drie vrouwen hebben aangifte gedaan omdat ze met een naald zijn gestoken tijdens Den Haag Outdoor. Zij zouden niet buiten bewustzijn zijn geweest.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!