Actiegroep liet Marcs autoband leeglopen: 'Je benzineslurper doodt'

Actiegroep liet Marcs autoband leeglopen: 'Je benzineslurper doodt'
Actiegroep liet Marcs autoband leeglopen: 'Je benzineslurper doodt'
DEN HAAG - 'Je benzineslurper doodt!' Dat staat er op het briefje dat Marc Smeets uit de Bomenbuurt vond bij zijn auto. Zijn linker voorband was leeg. 'Ze hebben het op de SUV gemunt en geven ons de schuld van klimaatverandering', zegt Marc in Bob Staat Op.
Marc zat gezellig in de tuin bij de buren toen zijn zoon kwam zeggen dat het autoalarm afging. Samen liepen ze naar de auto en zagen ze de lege autoband en het briefje.
Daarop stond: 'Je zult boos zijn, maar vat het niet persoonlijk op. Jij bent het niet, het is je auto.' Volgens het briefje gaat de groep, die zich 'The Tyre Extinguishers' noemt, vaker banden leegpompen.

'We hebben de auto nodig'

'Ik was met volle verbijstering geslagen', zegt Marc. Hij vindt dat de mensen zich niet verplaatsen in anderen. 'We hebben een groot gezin en hebben de auto nodig. We hadden ook voor twee auto's kunnen kiezen, maar we hebben er één.'
Tekst gaat verder onder Tweet.

Onrust

Marc vindt dat je ook niet voor eigen rechter mag spelen. 'En dit soort acties brengt ook onrust, ook in het gezin. Blijf van andermans spullen af.' In de buurtapp gingen ook verhalen rond over leeggelopen banden. En de garagehouder had ook al twee andere klanten uit de buurt gehad met hetzelfde probleem, vertelt Marc.
Wie er precies achter het vandalisme zit weet Marc niet. 'We hebben nog door de buurt gelopen maar niemand heeft iets gezien.' Om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt heeft Marc speciale ventieldopjes besteld voor zijn autobanden. 'Hopelijk wordt het dan wat lastiger voor ze.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!