Spuigasten: fractieleiders Fatima Faid (HSP) en Lesley Arp (SP) over formatie en Keti Koti

Lesley Arp (SP) en Fatima Faïd (Haagse Stadspartij)
Lesley Arp (SP) en Fatima Faïd (Haagse Stadspartij) © Gemeente Den Haag
DEN HAAG - In het politieke radioprogramma Spuigasten op Den Haag FM zijn zaterdag te gast: fractievoorzitters Fatima Faid (HSP) en Lesley Arp (SP).
De formatie in Den Haag is ingewikkeld, omdat de stad er in financieel oogpunt zeer slecht voorstaat. Dat zei Piet Hein Donner deze week, die de coalitieonderhandelingen leidt. De situatie wordt vanaf 2026 zelfs nog erger. Dan wordt de stad geconfronteerd met een 'scherpe terugval' van de middelen omdat er dan nog minder geld van het Rijk binnenkomt. Tegelijk worden veel dingen nu betaald uit eenmalige potjes, terwijl er structureel geld voor nodig is. 'De stad leeft op reserves, terwijl een oorlogskas nodig is', zei de CDA-prominent. Hoe kijken de fractievoorzitters Fatima Faid (HSP) en Lesley Arp (SP) naar de moeizame formatie?
De jaarlijkse herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij op 1 juli zou een nationale feestdag moeten worden, vindt de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme. Baldewsingh roept het kabinet op om volgend jaar - als het 160 jaar geleden is dat de slavernij werd afgeschaft - te zorgen voor een nationaal karakter van de herdenking. Zo zou koning Willem-Alexander voortaan aanwezig moeten zijn bij de herdenking van het slavernijverleden. Hij pleit ook voor een nationale vrije dag, eens in de vijf jaar. Wat vinden de fractievoorzitters van dit voorstel? En welke rol kan Den Haag op deze dag spelen?
Spuigasten is een wekelijks actueel politiek radioprogramma van Den Haag FM. Elke zaterdag van 11.00 tot 12.00 uur ontvangt Ivar Lingen zijn gasten. Volg het live op de radio via Den Haag FM, via het tv-kanaal of de online stream op denhaagfm.nl.
Luister via Spotify de laatste uitzendingen van Spuigasten terug.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!