Overkapping A12 wordt groen park tussen Den Haag Centraal en het Beatrixkwartier

Utrechtsebaan
Utrechtsebaan © gemeente Den Haag
DEN HAAG - Een aangepast plan voor de overkapping van de A12 is afgelopen week goedgekeurd door de gemeenteraad. De groene overkapping komt ter hoogte van de nieuwe woontorens op het Maria Stuartplein en de rechtbank.
Het originele plan moest worden aangepast omdat de wanden van de Utrechtsebaan niet sterk genoeg zijn voor de oorspronkelijke overkapping. Nu het nieuwe voorstel is aangenomen door de raad kan het ontwerp verder worden afgemaakt. Dat doet de gemeente samen met bewoners en belanghebbenden.
De overkapping over de Utrechtsebaan verbindt Den Haag Centraal, het stadshart en het Beatrixkwartier via een voetgangersroute. 'De aanleg met openbaar groen is nodig voor een prettige leefomgeving voor de bewoners van de Grotius torens', aldus de gemeente. Grote bomen op de overkapping is volgens de gemeente niet mogelijk, maar 'het wordt ingericht als een fijne, groene buitenruimte' van 2.850 vierkante meter.

Minder geluidsoverlast

In het gebied komen zo'n 1.000 nieuwe bewoners wonen. 'Een groene omgeving draagt bij aan een prettige leefomgeving en de overkapping zorgt ervoor dat bewoners minder geluidsoverlast hebben van de A12.
Naast het nieuwe groen op de overkapping, krijgt ook het Maria Stuartplein naast de woontorens meer groen. En bij het nieuwe ANWB-gebouw (het voormalige Koninklijke Conservatorium) komt een klein park. Het is de bedoeling dat ook de Prinses Beatrixlaan groener wordt gemaakt.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!