Nieuwe bomen, wandel- en fietspaden; de Koekamp is weer toegankelijk na werkzaamheden

© Gemeente Den Haag
DEN HAAG - Na maanden van werkzaamheden is de Koekamp vanaf vandaag weer voor iedereen toegankelijk. De afgelopen periode zijn er nieuwe bomen geplant, betere wandel- en fietspaden aangelegd en is het water van het Hertenkamp verlegd.
'De oplevering van de Koekamp is wederom een goed voorbeeld van de mooie stappen die we zetten om Den Haag groener te maken. Ook de komende tijd blijven we ons hiervoor inzetten, want een groene stad is een leefbare stad', zegt wethouder Hilbert Bredemeijer (CDA).
Met de vernieuwingen is het park verworden tot een groene entree naar het centrum en het Nationaal Park Hollandse Duinen. Om die groene entree te vergroten wordt er ook gewerkt aan de haven langs de Prinsessegracht, daar moet een aanleg- en opstapplek voor kleine boten komen.

Nieuwe naam haven

Eind augustus wordt de complete vernieuwing van de Koekamp opgeleverd. Dan wordt ook bekend wat de naam van de nieuwe haven is. De gemeente vroeg inwoners een naam te verzinnen. Daarvoor zijn 259 inzendingen binnengekomen vanuit de stad.
Impressie van de haven
Impressie van de haven © Gemeente Den Haag

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!