'Zet pleinstewards en cameratoezicht in tegen groepjes vervelend tienertuig in speeltuin Waldeck'

© Hart voor Den Haag
DEN HAAG - Diefstal, overlast en onveilige situaties: de speeltuin in Waldeck, vlakbij basisschool Het Lichtbaken, is volgens Hart voor Den Haag te vaak het decor van ongewenste incidenten. 'Het zou de ideale plek voor kinderen zijn om in de buitenlucht te kunnen spelen. Helaas is de werkelijkheid anders.' Met schriftelijke vragen trekt de partij aan de bel.
Hart voor Den Haag stelt dat de situatie de afgelopen tijd dusdanig is geëscaleerd dat ouders hun kinderen niet meer alleen naar de speeltuin durven te laten gaan. 'Spelende kinderen worden regelmatig lastiggevallen door groepjes vervelend tienertuig', aldus de partij.
Daarop wijst Hart voor Den Haag op een incident waarbij een 7-jarige jongen werd beroofd van zijn hoverboard [een gemotoriseerd tweewielig skateboard, red.] toen er voor een moment niet op werd gelet. Hart voor Den Haag zegt al langer signalen van overlast te ontvangen en wil dat het stadsbestuur ingrijpt. 'Het is zo triest dat kinderen niet normaal kunnen spelen zonder dat dat tuig ze lastigvalt. Waarom kunnen ze niet van andermans spullen afblijven? Schandalig', zegt fractievertegenwoordiger Monique Stuijvenberg.

Pleinstewards

De partij geeft aan de incidenten 'meer dan zat' te zijn vindt dat het tijd is om actie te ondernemen. Raadslid Ralf Sluijs verzoekt in raadsvragen om meer handhaving en eventueel mobiel cameratoezicht ter preventie en om toekomstige voorvallen snel te kunnen signaleren en aan te pakken.
Ook zogenoemde pleinstewards, die in Rotterdam worden ingezet op plekken waar betrekkelijk meer overlast plaatsvindt, kunnen volgens Hart voor Den Haag uitkomst bieden. 'De burgemeester heeft op ons verzoek toegezegd dit ook te willen onderzoeken voor Den Haag. Het speeltuintje in Waldeck lijkt ons dan ook een perfecte plek voor een eerste proef', zegt Sluijs.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!