Vaker naar Scheveningen en minder frequent naar school; HTM gaat over op zomerdienstregeling

HTM-directeur Jaap Bierman bij de start van de campagne
HTM-directeur Jaap Bierman bij de start van de campagne © HTM
DEN HAAG - Vanwege de zomervakantie wordt de dienstregeling bij vervoerder HTM vanaf komende zaterdag aangepast. Op een aantal lijnen zullen minder bussen of trams rijden, omdat scholen dicht zijn en er in de vakantie minder gebruik wordt gemaakt van het ov.
Zo rijden tram 2K (Kraayenstein-CS) en tram 34 (Den Haag Savornin Lohmanplein-Zoetermeer Lansingerland) niet tijdens de zomerdienst. Op de bus zullen de extra schoolritten op bus 21, 23 en 24 worden niet gereden.
Anderzijds wordt de frequentie op lijnen van en naar het strand verhoogd. Onder meer tram 9 zal vaker per uur gaan rijden. Tram 11 rijdt vanaf zaterdag weer de gebruikelijke route tussen station Hollands Spoor en Scheveningen Haven.
Daarnaast is het weer mogelijk om met tram 17 naar het Statenkwartier te gaan nu de werkzaamheden in het centrum zijn afgerond. Het nieuwe tijdelijke, eindpunt van tram 17 is Kunstmuseum en nog niet alle halten zijn klaar.
Een overzicht van alle wijzigingen in de zomerdienstregeling vindt je op de website van HTM.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!