ADO-relschoppers herkenbaar op tv, minderjarigen hebben week de tijd om zich bij politie te melden

ME na de wedstrijd van ADO
ME na de wedstrijd van ADO © Regio15
DEN HAAG - De politie laat dinsdag beelden van de relschoppers rond de wedstrijd van ADO tegen Excelsior zien in het opsporingsprogramma Team West van Omroep West. Minderjarige verdachten zullen nog onherkenbaar in beeld zijn, zij krijgen een week de tijd om zich te melden.
'Vanavond in Team West tonen we camerabeelden van relschoppers van wie we de identiteit nog niet hebben vastgesteld. Ook tonen we camerabeelden van relschoppers die vermoedelijk minderjarig zijn', laat de politie weten. Foto's van de gezochte personen zijn ook te vinden op de website van de politie.
Die laatste beelden zijn nog onherkenbaar, met daarbij het verzoek aan de relschoppers zich te melden. Wanneer dat binnen een week niet gebeurt zullen de beelden herkenbaar worden vrijgegeven.
Na de verloren promotiewedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op zondag 29 mei werd er met stenen gegooid en werden de supporters uit Rotterdam belaagd. De Mobiele Eenheid moest binnen en buiten het stadion in actie komen. Bij de rellen raakten meerdere omstanders en zeker acht agenten gewond. Een aantal van hen moest naar het ziekenhuis.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!