Haagse Avondradio stopt: 'Programma niet meer levensvatbaar'

Den Haag FM.
Den Haag FM. © Renske Derkx
DEN HAAG - Het programma Haagse Avondradio stopt op Den Haag FM. De afgelopen tijd is gezocht naar nieuwe aanwas voor de presentatie van het radioprogramma, maar zonder succes.
Het programma zou deze maand haar negenjarig bestaan vieren. In juli 2013 werd het programma opgericht. Het idee achter Haagse Avondradio was een gezellig en informatief radioprogramma, elke dag tussen 19.00 en 21.00 uur in de ether.
Haagse Avondradio bestond uit zowel solopresentatie als duopresentatie. Het eerste duo op de radio waren Patrick Hol en Debora Borghart. Andere presentatoren van het eerste uur: Kevin Orduña, Lex van der Hoorn, Bas van der Wildt en Kees Rooke.

Vers bloed gezocht

Laatstgenoemde is nog steeds actief als presentator van Haagse Avondradio. Kees Rooke presenteert het programma op de maandagavond. Teun Mondt doet dat op de woensdagavond. Tijdens de coronacrisis stopten ook Ewa Minderman en het duo Yorrin Kootstra en Adriënne van den Nieuwegiessen.
Kees Rooke, presentator van het eerste uur van Haagse Avondradio
Kees Rooke, presentator van het eerste uur van Haagse Avondradio
Met de terugloop van het aantal programmamakers was Haagse Avondradio hard toe aan vers bloed. Samen met zakelijk leider Pelle Matla hebben de twee overgebleven programmamakers nog gezocht naar nieuwe aanwas voor de presentatie, maar dat leidde niet tot een resultaat.

Speciale laatste uitzending

'Haagse Avondradio bleek niet meer levensvatbaar', aldus de zakelijk leider. Daarom hebben de programmamakers besloten om te stoppen. Het is nog onduidelijk wat er op het tijdslot in de plaats komt.
Teun Mondt
Teun Mondt © Den Haag FM
Op maandag 25 juli is de laatste uitzending van Haagse Avondradio met Kees Rooke, Teun Mondt en andere oud-presentatoren.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!