Jazz in de Gracht gaat ook dit jaar niet door

© Richard Mulder
DEN HAAG - Het muziekevenement Jazz in de Gracht gaat ook dit jaar niet door. Na twee afgelaste edities vanwege corona, is het voor de organisatie 'financieel en productietechnisch onmogelijk om het festival te organiseren'. Dat schrijft de stichting in een mail, die in handen is van Den Haag FM.
Op 25, 26 en 26 augustus zouden de jazzy klanken weer over de Dunne Bierkade, Mauritskade en Scheveningse Veer schallen. De Bierkade zou deze keer niet meedoen, maar in plaats daarvan zou het Groenewegje drukker bezocht moeten worden.
Jazz in de Gracht 2019
Jazz in de Gracht 2019 © Richard Mulder
Maar ook de komende editie van Jazz in de Gracht valt in het water. Volgens de organisatie zijn er van 'sommige ondernemers positieve reacties gekomen, van sommige ondernemers hebben we niets vernomen' op het verzoek of de horecazaken een financiële bijdrage willen leveren aan het evenement. De organisatie vroeg om bijdragen van 1.250 tot 2.500 euro, voor bijvoorbeeld toiletvoorzieningen en vuilcontainers.

'Ondernemers stelden voorwaarden en eisen'

'De bijdrage uit de deelnemende horecabedrijven zou, en zo zou het ook moeten zijn, een substantiële bijdrage leveren aan het festival', schrijft de organisatie in de mail. 'Immers, als horecabedrijf genereer je tijdens het festival enorme omzetten dus is het logisch dat daar en financiële bijdrage tegenover staat. Wat ons betreft is de gevraagde 5 tot 10 procent meer dan redelijk, normaal is een evenementenafdracht boven de 20 procent van de omzet.'
Jazz in de Gracht 20190830 _53
Jazz in de Gracht 20190830 _53
Maar meerdere ondernemers stelden op het laatste moment nog vragen, opmerkingen, voorwaarden en eisen aan de organisatie. 'Het is onmogelijk om op zo een korte termijn daar aan te voldoen voor de organisatie van zo een groot evenement. Voor dergelijke vragen, overleg of zelfs onderhandelingen is naar ons inziens tijd genoeg geweest en is alle ruimte geboden.'

'Geen toezeggingen van ondernemers'

'Het feit dat er geen toezeggingen van ondernemers zijn, maakt het financieel en productietechnisch onmogelijk om het festival te organiseren', schrijft de stichting in de mail. Daarom zal Jazz in de Gracht dit jaar wederom niet doorgaan.
De organisatie zegt zich 'te bezinnen op onze rol en nieuwe initiatieven als grootste jazz-aanjager in de jazzstad van Nederland' voor komend jaar.
Organisator Menno Doorschodt van Jazz in de Gracht is woensdagochtend om een reactie gevraagd, maar wilde geen toelichting geven op het besluit.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!