PostNL bezorgt pakketten in centrum met elektrische voertuigen

© PostNL
DEN HAAG - PostNL gaat de pakketjes in onze stad vanaf nu ook bezorgen met kleine, uitstootvrije LEVV’s (licht elektrische vrachtvoertuigen). De inzet van de stille en schone wagentjes moet bijdragen aan de leefbaarheid in de binnenstad. Den Haag is na Arnhem en Groningen de derde stad in Nederland waar PostNL met LEVV’s pakketten rondbrengt.
Vanuit het sorteercentrum in Den Hoor komen pakketten naar de kleine LEVV-stadshub in de Uitenhagestraat aan de rand van het centrum om vanuit daar naar de consument te gaan. 'Ik ben blij dat we in mijn Haagse binnenstad pakketten nu met LEVV’s bezorgen', zegt Barry Nieuwland, chauffeur bij PostNL.
'Met deze smalle wagentjes kunnen fietsers makkelijker passeren en kunnen we in elke steeg bezorgen. Ik rij er graag in, want ze manoeuvreren overal makkelijk tussendoor en ik krijg veel positieve reacties. En omdat ze elektrisch zijn, rijden ze schoner en stiller. Dat is fijn voor de omgeving en het klimaat en het maakt deze vorm van bezorging extra geschikt voor in de binnenstad van Den Haag.'

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!