Opknapbeurt Loosduinen: zo komt de Italiaanse buurt eruit te zien

Artist impression | Afbeelding: gemeente Den Haag
Artist impression | Afbeelding: gemeente Den Haag
DEN HAAG - Nieuwe bomen, andere parkeervakken en maximaal 15 kilometer per uur. De gemeente heeft een plan gemaakt voor het opknappen van de Italiaanse buurt in Nieuw-Waldeck in Loosduinen. 'Het plan voor de Italiaanse buurt is een mooi voorbeeld van onze verdere investeringen in het stadsdeel', zegt wethouder Hilbert Bredemeijer (buitenruimte, CDA).
Wijken in Loosduinen krijgen een opknapbeurt. 'Er wordt hard gewerkt om de leefbaarheid van Loosduinen verder te vergroten. Onder meer door het stadsdeel te vergroenen en de buitenruimte op te knappen. We zijn er nog niet, maar ik ben trots op de stappen die de afgelopen tijd samen met de inwoners van Loosduinen zijn gezet', zegt de wethouder.
De Italiaanse buurt ligt in Nieuw-Waldeck. Het gaat om de buurt die de Rossinilaan als entree heeft. Andere straten in de buurt: Puccinistraat, Paganinistraat en de Toscaninistraat.
Bewoners zijn betrokken bij de nieuwe plannen en mochten aangeven wat zij anders willen in de wijk. Zo wordt de wijk groener met meer bomen, om hittestress tegen te gaan. En er komen meer bankjes in de buurt.
Deel van het plan uitgetekend | Afbeelding: gemeente Den Haag
Deel van het plan uitgetekend | Afbeelding: gemeente Den Haag
Daarnaast wordt de verkeersveiligheid aangepakt. Voor voetgangers worden routes duidelijker en er komt een maximum van 15 kilometer per uur.
Buurtbewoners en andere geïnteresseerden kunnen tussen 22 augustus en 2 oktober de plannen bekijken. Zij kunnen een mail sturen naar nieuwwaldeckknaptop@denhaag.nl.

💬 Neem contact op! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via het contactformulier!

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws en achtergronden uit Den Haag? Download onze app en ontvang notificaties bij belangrijk nieuws uit jouw stad!